nationale-waarborg-logo-DG case
Antoinette Kalkman over de Digitale Collega: '40% van de benaderde klanten doorloopt het hele gesprek met de Digitale Collega

Nationale Waarborg optimaliseert klantbeleving en bespaart tijd met Digitale Collega Marjolijn

Ontdek hoe Marjolijn, de Digitale Collega van Nationale Waarborg, het proces van bankgarantieaanvragen stroomlijnt en tijd bespaart voor zowel consumenten, advieskantoren als notarissen.

Nationale Waarborg, een vooraanstaande speler in de financiële sector, heeft een grote sprong voorwaarts gemaakt in het verbeteren van de klantbeleving en het verminderen van inefficiënties in het proces van bankgarantieaanvragen. Dankzij de inzet van Marjolijn, hun geavanceerde Digitale Collega, kunnen ze niet alleen interne processen optimaliseren, maar ook waardevolle tijd besparen voor zowel consumenten als advieskantoren.

Antoinette Kalkman: ‘De beslissing om Marjolijn, de Digitale Collega, in te zetten kwam voort uit de uitdaging om bankgarantieaanvragen foutloos af te handelen en de tijdsdruk te verminderen. Antoinette Kalkman, Directeur van Nationale Waarborg, legt uit: “We merkten dat aanvragen vaak incompleet waren en dat de tweede of derde ondertekenaar per abuis niet tekende, wat leidde tot veel overbodig werk en tijdsstress en dreigende ingebrekestellingen door de notaris.

“We wilden onze klanten meer duidelijkheid bieden en de telefoondruk voor het acceptatieteam verlagen”

Met Marjolijn als betrouwbare ondersteuning verloopt het proces nu aanzienlijk efficiënter. Marjolijn begeleidt klanten bij het akkoord geven op de aanvraag van de bankgarantie en vervangt het oorspronkelijke ondertekenproces. “We wilden onze klanten duidelijkheid bieden en de klantbeleving verbeteren”, voegt Antoinette Kalkman toe. “Voorheen ontvingen klanten geen context bij het te ondertekenen document, wat leidde tot verwarring en extra vragen. Bovendien ontbrak de directe link met Nationale Waarborg.”

Marjolijn NWB | Digitale Collega avatar

De inzet van Marjolijn heeft niet alleen geleid tot een soepeler proces, maar heeft ook een aanzienlijke tijdsbesparing opgeleverd en een transparanter ondertekenproces waardoor bij de klanten de noodzaak is verdwenen om telefonisch navraag te doen. Hierdoor is de telefoondruk voor het acceptatieteam enorm verlaagd en kunnen meerdere acceptanten ingezet worden op relatiebeheer.

De nauwe samenwerking tussen Nationale Waarborg en Dialog Group heeft geleid tot de ontwikkeling van Marjolijn, de specifieke procesbot waarin psychologische technieken in de tekst zijn toepast om klanten effectief te begeleiden naar het gewenste gedrag.

Nationale Waarborg streeft ernaar om voortdurend te blijven verbeteren en te anticiperen op de behoeften van de markt. Deze innovatieve aanpak heeft geleid tot een efficiëntere werkwijze en tijdsbesparing bij het team van Nationale Waarborg waardoor acceptanten kunnen worden ingezet op relatiebeheer. Voor consument en adviseur is het aanvraagproces nu van begin tot eind duidelijk waardoor de klanttevredenheid flink is gestegen.’

Antoinette Kalkman
Directeur Nationale Waarborg

Maak een afspraak met Jan voor een demo van de Digitale Collega Managing Consultant

Kunnen jullie wel een digitale collega gebruiken?

Neem dan contact op met Jan Verstegen, Managing Consultant
Of plan direct een afspraak voor een vrijblijvende demo.

+31 6 216 82 527
jan.verstegen@dialoggroup.eu
LinkedIn

Maak een afspraak met Jan voor een demo van de Digitale Collega Managing Consultant

Kunnen jullie wel een digitale collega gebruiken?

Neem dan contact op met Jan Verstegen, Managing Consultant 

+31 6 216 82 527
jan.verstegen@dialoggroup.eu
LinkedIn

Een initiatief van:

CONTACT

NL +31 30 656 61 40
BE +32 15 79 15 59
info@dialoggroup.eu
www.dialoggroup.eu